Oceny zgłoszonych potraw do tytułu "Najlepszy produkt regionalny i lokalny - potrawy z warzyw i owoców” dokonała 5-osobowa kapituła konkursu (pod przewodnictwem Doroty Jamrozy - Oddział Wielofunkcyjnego Rozwoju Wsi i Żywności Wysokiej Jakości w Urzędzie Marszałkowskim) w oparciu o Regulamin Konkursu.
Po ocenie i degustacji zaprezentowanych produktów Kapituła przyznała:
- I miejsce - Koło Gospodyń Wiejskich Gać za danie pn. "Kapusta bosa z grochem piechota",
- II miejsce - Stowarzyszenie Krzewienia Kultury Zespół Pieśni i Tańca "Kompanija" w Boguchwale za "nalewkę z jabłuszek rajskich",
- III miejsce - Stowarzyszenie „Trzy Kurzyny” Ulanów za "zupę z soczewicy".
Komisja wyróżniła także:
- Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich "Górzanki" Góra Motyczna za "domowe konfitury z winogron, cukinii i dyni",
- Koło Gospodyń Krosno-Suchodół za "gołąbki z grochem i kaszą jęczmienną",
- Koło Gospodyń Łańcut-Przedmieście za "nalewkę jeżynową",
- Stowarzyszenie "Nowoczesnych Pań w Książnicach" za "roladę jabłkową",
- KGW Olimpów za "dżem czereśniowy",
- Stowarzyszenie Krzewienia Tradycji i Kultury w Hyżnem za "brzoskwiniową nalewkę",
- KGW Nr 1 Nowa Wieś za "dżem z zielonych pomidorów".
Gratulujemy!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?